Pasta de masline

Maslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea stoarsa. In pasta obtinuta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr masline
  • 1
  • 5 pahar ulei
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 ceapa tocata fin
  • 1 felie de paine
  • 1 gogosar rosu

Mod de preparare

Maslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea stoarsa. In pasta obtinuta se adauga treptat uleiul, amestecand mereu, apoi se adauga zeama de lamaie si ceapa tocata marunt. Pasta de masline se aranjeaza pe un platou si se garniseste cu bucatele de gogosar rosu.


Se mananca cu paine prajita si salata verde.

Alte aperitive:

Zacusca

Chiftele

Zacusca de ciuperci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi glazurate cu ciocolata

Cele mai pufoase si delicioase gogosi! :) Reteta de aluat pentru gogosi am luat-o de la Rocsi. Am facut mici modificari pe...

Gogosi glazurate cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii