Pasta de masline

Maslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea stoarsa. In pasta obtinuta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr masline
  • 1
  • 5 pahar ulei
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 ceapa tocata fin
  • 1 felie de paine
  • 1 gogosar rosu

Mod de preparare

Maslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea stoarsa. In pasta obtinuta se adauga treptat uleiul, amestecand mereu, apoi se adauga zeama de lamaie si ceapa tocata marunt. Pasta de masline se aranjeaza pe un platou si se garniseste cu bucatele de gogosar rosu.


Se mananca cu paine prajita si salata verde.

Alte aperitive:

Zacusca

Chiftele

Zacusca de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...