Salata a la Russe

Aceasta este cea mai economa varianta de salata a la Russe, este un aperitiv numai bun de pus pe masa in fiecare zi de post, Este o salata fara carne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Fiecare isi face salata dupa propriile ingrediente
  • eu am folosit asa:
  • 1 telina
  • 2-3 cartofi
  • 5 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 4 castraveti murati
  • Maioneza de post:
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 1/2 cana apa
  • mustar
  • zeama de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Aceasta este cea mai economa varianta de salata a la Russe, este un aperitiv numai bun de pus pe masa in fiecare zi de post, Este o salata fara carne , doar cu legume si maioneza de post.

Se pun la fiert: telina, cartofii, morcovii si radacina de patrunjel. Dupa ce au fiert toate le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu maioneza facuta asa: se amesteca cele 2 linguri de faina cu un pic de apa rece pana se desface bine. Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna amestecul de faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca. Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine (nu dureaza mai mult de 1 minut). Se lasa la racit si cand e rece se amesteca cu mustar si zeama de lamaie, apoi se picura uleiul, ca la orice maioneza.

Salata a la Russe de post este buna, gustoasa si la consistenta e identica cu cea preparata cu ou.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca