Zacusca de vinete cu morcovi

Zacusca de vinete cu morcovi este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Vinetele se coc se curata si se lasa la scurs. Asa procedam si cu ardeii.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varf piper negru
  • 3 buc. morcovi
  • 1 kg vinete
  • 1 ceasca ulei
  • 5 buc. ceapa
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg suc de rosii
  • 500 gr ardei copti
  • 3 buc. foi dafin

Mod de preparare

Zacusca de vinete cu morcovi este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Vinetele se coc se curata si se lasa la scurs. Asa procedam si cu ardeii. Ceapa o curatam o tocam marunt si o punem la calit dupa care adaugam morcovul ras pe razatoare si lasam un pic la calit. Adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam bine si adaugam si vinetele tocate si lasam la foc mic sa fiarba cam 30 de minute dupa care adaugam sucul de rosii.sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade sucul de rosii si ramane deasupra un strat de ulei. Cand este aproape gata punem si foile de dafin. Pofta buna!


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci la punga

Imi plac ciupercile si azi am gasit niste palarioare mari,deja le vedeam umplute si la cuptor si eu nici nu le...

Ciuperci la punga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii