Zacusca de vinete cu morcovi

Zacusca de vinete cu morcovi este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Vinetele se coc se curata si se lasa la scurs. Asa procedam si cu ardeii.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varf piper negru
  • 3 buc. morcovi
  • 1 kg vinete
  • 1 ceasca ulei
  • 5 buc. ceapa
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg suc de rosii
  • 500 gr ardei copti
  • 3 buc. foi dafin

Mod de preparare

Zacusca de vinete cu morcovi este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Vinetele se coc se curata si se lasa la scurs. Asa procedam si cu ardeii. Ceapa o curatam o tocam marunt si o punem la calit dupa care adaugam morcovul ras pe razatoare si lasam un pic la calit. Adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam bine si adaugam si vinetele tocate si lasam la foc mic sa fiarba cam 30 de minute dupa care adaugam sucul de rosii.sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade sucul de rosii si ramane deasupra un strat de ulei. Cand este aproape gata punem si foile de dafin. Pofta buna!


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!