Compot clasic de visine

Compotul de visine clasic se prepara usor, modul de conservare natural fiind fierberea. Pentru aceasta reteta de compot nu aveti nevoie de conservant.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • apa.

Mod de preparare

Se spala visinele si se pun intr-un borcan de 800 gr pana la jumatatea borcanului, apoi se adauga 3 linguri rase de zahar si apoi se completeaza cu apa pana sus.

Se pune capacul bine si se pun intr-o oala pe fundul careia a fost asezat un prosop, se toarna apa pana trece de capac si se lasa sa fiarba, cand incepe sa fiarba ne uitam la ceas si le tinem 15 minute pe foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca acolo in oala.

Se depoziteaza in camara cand s-au racit.


Compotul clasic de visine se consuma ca atare sau se foloseste la diferite retete de prajituri.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe uscate

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...

Ciorba de fasole boabe uscate
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos