Compot clasic de visine

Compotul de visine clasic se prepara usor, modul de conservare natural fiind fierberea. Pentru aceasta reteta de compot nu aveti nevoie de conservant.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • apa.

Mod de preparare

Se spala visinele si se pun intr-un borcan de 800 gr pana la jumatatea borcanului, apoi se adauga 3 linguri rase de zahar si apoi se completeaza cu apa pana sus.

Se pune capacul bine si se pun intr-o oala pe fundul careia a fost asezat un prosop, se toarna apa pana trece de capac si se lasa sa fiarba, cand incepe sa fiarba ne uitam la ceas si le tinem 15 minute pe foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca acolo in oala.

Se depoziteaza in camara cand s-au racit.


Compotul clasic de visine se consuma ca atare sau se foloseste la diferite retete de prajituri.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide