Dulceata de caise

Caisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de var si se lasa acolo apr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 40 caise
  • 2 pahare apa
  • samburii de caise
  • apa de var

Mod de preparare

Caisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de var si se lasa acolo aproximativ trei ore. Se scot si se clatesc in apa curata, dupa care se pun pe un servet sa se usuce. Intr-un vas, pe foc mic se pune zaharul cu apa la topit. Se adauga zeama de lamaie si se lasa la fiert pana se leaga bine siropul. Caisele se adauga si ele si se lasa pe foc mic pentru cateva minute, dupa care se adauga samburii si se face focul mare. Se lasa la fiert pana cand se leaga siropul.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Tiramisu Tort diplomat Prajitura snikers

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii