Dulceata de caise este o modalitate sanatoasa si delicioasa de a consuma fructele si in extra-sezon.
Speli caisele, le scurgi, dupa care le rupi in doua si le scoti samburii. Le asezi intr-o cratita mai mare emailata, fara urme de grasime, pui zaharul, zeama de lamaie, amesteci bine si le lasi asa sa stea 2-3 ore. Asezi cratita pe foc si, cand da in fiert, micsorezi flacara si lasi pana cand se leaga, amestecand din cand in cand. Pui o picatura pe o farfurioara si daca sta ca o bobita, este legata. La final adaugi esenta de migdale si coaja de lamaie. Pui dulceata in borcanele sterilizate, le pui capacele, strangandu-le bine, si le intorci cu susul in jos pentru a se duce eventualele bule de aer. Le acoperi cu un prosop curat, le lasi sa se raceasca, dupa care le depozitezi in camara.
Se serveste dupa ce s-a racit putin
Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj