Dulceata de caise cu lamaie

Dulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3-4 pahare apa

Mod de preparare

Dulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri. Sepace prima data un sirop din 3-4 pahare apa si zahar. Cand curge din lingura un fir luung (precum in poza) inseamna ca este gata.
Se spala caisele, se curata si se taie in sferturi. Bucatile de caise se adauga la sirop. Punem acum si zeama de lamaie si 1 lingurita sare de lamaie dizolvata in putina apa.Se lasa sa fiarba cateva minute in clocote, pana se leaga din nou siropul. Punem o lingura de dulceata de caise pe o farfurioara, daca dupa ce s-a racit nu curge inseamna ca este gata.

Spor la treaba !


Dulceata de caise se poate folosi la creme si la prajituri ori o puteti consuma ca atare. Este ideala la micul dejun.
O oala mare cu capac de le Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...

Salata orientala cu penne
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca