Dulceata de caise sau piersici

Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg piersici sau caise
  • 400 g zahar
  • 30 ml apa

Mod de preparare

Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs.

Se scot samburii si se curata de coaja.

Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita.

Se adauga zaharul si apa, se pune craita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute.

Se culege spuma care se formeaza deasupra.

Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu.

Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.

Pofta buna!

Reteta Dulceata de caise sau piersici a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii