Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna p
Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs.
Se scot samburii si se curata de coaja.
Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita.
Se adauga zaharul si apa, se pune craita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute.
Se culege spuma care se formeaza deasupra.
Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu.
Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.
Pofta buna!
Reteta Dulceata de caise sau piersici a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.ro
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii