Dulceata de capsune fara conservant

Dulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e pastrata adecvat. Capsunele trebuie sa fie foarte bine spalate, la fel ca si borcanele care musai sa fie sterilizate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie sau sare de lamaie

Mod de preparare

In general pentru dulceata proportiile sunt aceleasi, la un kilogram de fructe, un kilogram de zahar.

Capsunele se curata si se spala bine. Se acopera cu zahar si se tin asa pana a doua zi.

Apoi se pune vasul pe foc mare si se lasa la fiert impreuna cu zeama de lamaie pana cand se leaga compozitia de dulceata.


Dulceata de capsuni fara conservanti se poate servi dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii