Dulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e pastrata adecvat. Capsunele trebuie sa fie foarte bine spalate, la fel ca si borcanele care musai sa fie sterilizate.
In general pentru dulceata proportiile sunt aceleasi, la un kilogram de fructe, un kilogram de zahar.
Capsunele se curata si se spala bine. Se acopera cu zahar si se tin asa pana a doua zi.
Apoi se pune vasul pe foc mare si se lasa la fiert impreuna cu zeama de lamaie pana cand se leaga compozitia de dulceata.
Dulceata de capsuni fara conservanti se poate servi dupa ce s-a racit.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii