Se spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa care se pune vasul pe fo
Se spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa care se pune vasul pe foc mic. Cand zaharul s-a topit de tot, se mareste focul si se fierbe dulceata sub supraveghere permanenta, deoarece face multa spuma. Se spumuieste des cu o lingura curata si uscata. Cand este aproape gata, se taie lamaia si se fierbe cu dulceata o jumatate de ora. Se parfumeaza cu vanilie si se raceste in vasul in care s-a facut. In continuare se procedeaza ca in retetele anterioare.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de visine
Dulceata de trandafiri
Dulceata de portocale
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti