Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat p
Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie
pentru a nu se innegri. Cand siropul este gata, adaugam
ciresele cu tot cu zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba, adunand spuma din cand in cand. Cam dupa o ora si jumatate doua ore , atunci cand incepe sa faca spuma deasupra, este gata!
Putem sa facem proba, lasand sa curga cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa.
Daca picaturile raman intregi si nu se imprastie in apa, atunci dulceata este gata!
Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate bine si sterilizate in cuptor sau in apa care fierbe.
Alte retete recomandate:
Dulceata capsuni
Dulceata de nuci
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti