Dulceata de coji de pepene verzi

Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie cubulete cu latura de 2 cm

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg coji de pepeni verzi
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • vanilie
  • 250 ml otet

Mod de preparare

Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie cubulete cu latura de 2 cm. Se pun la fiert cu 2 l de apa si 250 ml otet si se lasa sa fiarba o ora, pana cand se inmoaie coaja de pepene si capata un aspect sticlos. Apoi se racesc, se limpezesc si se scurg. Se dizolva zaharul in 500 ml apa, iar cand siropul incepe sa dea in clocot, se introduc cojile, iar dupa 5-10 minute se adauga zeama de lamaie si vanilia. Se mai lasa la fiert pana se leaga siropul.


Cojile se pot folosi la ornarea torturilor si a checurilor.

Alte retete:

Gem de gutui Dulceata de trandafiri Dulceata de visine

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa