Dulceata de gutui de casa

Dulceata de gutui de casa se prepara foarte usor, si astfel vei conserva parfumul minunat al merelor gutui pentru iarna.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O farfurie adanca
  • plina cu gutui rase
  • 1 kilogram de zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o farfurie adanca plina de gutui rase. Se pun intr-un tifon si se fierb cu totul, pana incep sa se moaie. Se scurg, in timp ce fierbe zaharul. Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc. Se pun sa fiarba in cratita de dulceata zaharul cu trei pahare de apa. Se ia spuma si cand este aproape legat, se pun gutuile, adaugandu-se vanilie si dupa ce a mai fiert, zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie


Dulceata de gutui de casa se pastreaza in borcane.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...