Am facut jumatate de portie (ingredientele sunt pentru o portie). Am taiat kiwi-le in felii de 1 cm grosime. L-am pus in cratita impreuna cu zaharul
Am facut jumatate de portie (ingredientele sunt pentru o portie).
Am taiat kiwi-le in felii de 1 cm grosime.
L-am pus in cratita impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,
Am amestecat cu lingura de lemn.
Am lasat pe foc 15 minute, amestecand din cand in cand.
Am surprins cateva faze: se formeaza spuma, intai putina apoi mai multa si catre sfarsitul timpului spuma dispare.
Luam de pe foc, acoperim si lasam 24h la macerat, acoperit cu un prosop si in loc racoros (pentru ca n-am loc racoros, am pus cratita in frigider).
A doua zi era consistent/inchegata, mie mi se parea gata, insa am continuat reteta.
Am pus pe foc mediu pana incepe sa fiarba, apoi am lasat 15 minute, amestecand mereu (nu trebuie sa se caramelizeze!!!)-chiar trebuie supravegheata!
Verificam consistenta cu o farfurioara racita in frigider (turnam o picatura in farfurioara, trebuie sa fie legata, consistenta). Eu am sarit peste proba, asa cum spuneam, dupa mine era gata dupa prima fierbere.
Nu curge, are o culoare frumoasa si la gust: e dulce, usor acrisoara.
Pofta buna!
Reteta Dulceata de kiwi a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza kiwi: Kiwi in sirop
Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.
Friptura de mielOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj