Dulceata de nuci

Dulceata de nuca este dulceata preferata a familiei pe care o preparam in fiecare an.

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 110 nuci de marime medie
  • 500 ml apa
  • 1 Kg zahar
  • 1 lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se curate nucile de coaja( se folosesc manusi de menaj ptr. a nu ne pata mainile) si se oparesc in apa fierbinte de 3 ori .Se pune apa intr-un ceaun de tuci si cand apa da in clocot se adauga zaharul.Se face astfel siropul peste care se adauga nucile curatate, dupa care se pune la foc mediu.Dupa cca o ora se adauga in ceaun lamaia taiata felii.Se mai lasa o ora la foc mic iar la urma se adauga vanilia. Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se fixeaza capacul si se intorc borcanele cu gura in jos .

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...