Dulceata de nuci

Dulceata de nuca este dulceata preferata a familiei pe care o preparam in fiecare an.

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 110 nuci de marime medie
  • 500 ml apa
  • 1 Kg zahar
  • 1 lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se curate nucile de coaja( se folosesc manusi de menaj ptr. a nu ne pata mainile) si se oparesc in apa fierbinte de 3 ori .Se pune apa intr-un ceaun de tuci si cand apa da in clocot se adauga zaharul.Se face astfel siropul peste care se adauga nucile curatate, dupa care se pune la foc mediu.Dupa cca o ora se adauga in ceaun lamaia taiata felii.Se mai lasa o ora la foc mic iar la urma se adauga vanilia. Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se fixeaza capacul si se intorc borcanele cu gura in jos .

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...