Dulceata de patlagele verzi (gogonele)

Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa cloco

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 40 de gogonele de marimea prunelor
  • 1 kg zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • zeama de la o lamiie
  • ¾ l apa

Mod de preparare

Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa clocotita. Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasindu-le sa fiarba cam 10 minute. Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele si se asaza pe un servet sa se zvinte. In acest timp s-a pus zaharul la legat cu ¾ l apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cind siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba la foc mic, curatind spuma care se mai formeaza, pina cind dulceata este bine legata. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

De fel ''mis'' carnivora, ca doar is leoaica conform zodiei....ce sa o mai dau de gard imi cam place carnita, asta nu...

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca