Dulceata de portocale

Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi in felii mai gr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 3 portocale mari cu coaja groasa
  • 1 lamaie
  • 1 jumatate baton vanilie
  • 1 pahar cu zeama din care au fiert portocalele

Mod de preparare

Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi in felii mai groase, se curata de samburi. Zaharul se pune intr-un vas impreuna cu 1 pahar din zeama in care au fiert portocalele. Se pune vasul pe foc, se adauga batonul de vanilie si se lasa la fiert pana cand se leaga siropul. Se adauga apoi portocalele, dupa care se acopera cu un servet si se lasa asa aproximativ 15 minute. Se pune vasul din nou pe foc, se fierbe pana se leaga siropul si se adauga zeama de lamaie. Dulceata se ia de pe foc si se toarna in borcane.


Se serveste dupa cateva zile.

Alte retete:

Ciocolata de casa Prajitura snikers Prajituri simple

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii