Dulceata de portocale

Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi in felii mai gr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 3 portocale mari cu coaja groasa
  • 1 lamaie
  • 1 jumatate baton vanilie
  • 1 pahar cu zeama din care au fiert portocalele

Mod de preparare

Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi in felii mai groase, se curata de samburi. Zaharul se pune intr-un vas impreuna cu 1 pahar din zeama in care au fiert portocalele. Se pune vasul pe foc, se adauga batonul de vanilie si se lasa la fiert pana cand se leaga siropul. Se adauga apoi portocalele, dupa care se acopera cu un servet si se lasa asa aproximativ 15 minute. Se pune vasul din nou pe foc, se fierbe pana se leaga siropul si se adauga zeama de lamaie. Dulceata se ia de pe foc si se toarna in borcane.


Se serveste dupa cateva zile.

Alte retete:

Ciocolata de casa Prajitura snikers Prajituri simple

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de paste cu somon si rosii

Reteta de paste cu somon si rosii a fost rezultatul inspiratiei de moment cu ce am avut prin frigider. Pastele au iesit...

Reteta de paste cu somon si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca