Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi in felii mai gr
Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi in felii mai groase, se curata de samburi. Zaharul se pune intr-un vas impreuna cu 1 pahar din zeama in care au fiert portocalele. Se pune vasul pe foc, se adauga batonul de vanilie si se lasa la fiert pana cand se leaga siropul. Se adauga apoi portocalele, dupa care se acopera cu un servet si se lasa asa aproximativ 15 minute. Se pune vasul din nou pe foc, se fierbe pana se leaga siropul si se adauga zeama de lamaie. Dulceata se ia de pe foc si se toarna in borcane.
Se serveste dupa cateva zile.
Alte retete:
Ciocolata de casa Prajitura snikers Prajituri simple
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii