Dulceata de trandafiri

Am pus intr-o cratita mai mare zaharul, zeama de la o lamaie si apa, lasand sa fiarba la foc domol. Am spalat in apa rece petalele, am indepartat par

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 750 ml apa
  • 250g petale de trandafiri cu partile albe taiate
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Am pus intr-o cratita mai mare zaharul, zeama de la o lamaie si apa, lasand sa fiarba la foc domol. Am spalat in apa rece petalele, am indepartat partea alba de la baza lor, dupa care le-am scurs si zvantat foarte bine. Le-am stropit cu zeama de la o lamaie si le-am frecat intre degete. Tot timpul cat siropul a fiert am luat spuma care s-a format

Dupa aproximativ o ora siropul era legat. Am adaugat petalele de trandafir si am lasat sa fiarba in continuare cu siropul. Cred ca s-au scurs vreo 45 de minute pana dulceata s-a legat si era gata. Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.


Reteta Dulceata de trandafiri a fost propusa de MC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete de dulceata recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...