Dulceata de zmeura cu chilli

Dulceata de zmeura cu chilli este o alternativa delicioasa si deosebita la clasica dulceata de zmeura de casa.

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg. zmeura
  • -1 kg. zahar (proportia este de 1-1)
  • -zeama de lamaie (dupa gust---eu pun cca 2-3 lamai/kg de zmeura)
  • -1 lingurita chilli

Mod de preparare

Se amesteca zmeura cu zaharul si zeama de lamaie si se pune intr-o cratita mare la foc iute, se amesteca mereu, sa nu se prinda, se spumeaza de cate ori e nevoie (spuma am folosit-o la inghetata...o bunatate) si se curata aderentele de zahar de pe marginea cratitei cu o pensula de silicon muiata in apa rece (ca sa nu se schimbe culoarea dulcetei). Se fierbe pana ajunge la consistenta dorita (se ia din cand in cand cate-o lingurita de dulceata si se da la race...daca s-a intarit, atunci dulceata e gata). Acum e momentul sa adaugam pudra de chilli, amestecam bine si sa punem dulceata fierbinte in borcane curate si uscate, se pune capacul si se intorc cu fundul in sus, sa se videze.

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


Tips:

- daca va incomodeaza samburii, dulceata de zmeura se poate strecura, ramanand astfel un jeleu minunat
-daca va doriti ca dulceata sa nu fie atat de legata, o puteti lasa mai putin la foc
-pudra de chilli din compozitie potenteaza aroma fructelor, in asa fel ca vom avea nevoie de o cantitate mult mai mica de dulceata in preparate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de sfecla rosie

Desi am fost un pic cam sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!

Supa crema de sfecla rosie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca