Dulceata delicioasa de fragi

Dulceata de fragi este foarte buna iar pentru aceasta se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se spala decat daca este neaparat necesar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O farfurie adanca
  • plina cu varf
  • de fragi
  • 1 kg zahar
  • pahare apa
  • zeama de la 1 lamaie.

Mod de preparare

Pentru dulceata de fragi se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se spala decat daca este neaparat necesar si in acest caz se pun pe o sita sau pe un servet curat, uscat, sa se scurga bine de apa. Trebuie o farfurie adanca plina de fragi. Se pune la foc zaharul cu trei pahare de apa. Se tine tingirea la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Se impinge apoi pe foc iute si se lasa sa fiarba pana se leaga zaharul, astfel incat dand drumul la o picatura de sirop intr-o cescuta cu apa foarte rece, picatura sa nu se dizolve imediat, ci sa se intareasca, putand fi luata intre degete. Se ia de cateva ori spuma ce se ridica la suprafata. Se pun fragii. Se lasa dulceata de fragi sa dea un clocot si se ia tingirea cu totul de pe foc, lasand-o la o parte un sfert de ora, ca sa-si lase fragii toata zeama lor in sirop. Se pune din nou tingirea la foc. Se ia spuma cand da in clocot. Se adauga zeama de la o lamaie si se procedeaza pentru rest ca la dulceata de capsuni.


Dulceata de fragi este foarte aromata si poate fi folosita la diverse retete de prajituri sau servita pe paine prajita cu unt.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de spanac, cu leurda si orez

A venit primăvara și ”este liber” la trufandale și la bunătăți culinare, în acord cu rigorile...

Mancare de spanac, cu leurda si orez
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca