Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă, Dulceata este un mod simplu prin care te poti bucura de aroma proaspata a fructelor de vara pe tot parcursul anului. Foloseste dulceata de capsuni in diferite combinatii si bucura-te de aroma proaspata.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Dulceaţă de căpsuni reţetă
  • 1 kg zahar
  • 750g capsuni
  • 750 ml apa
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

1. Se spala capsunile, se curata de frunzulite si se lasa putin sa se zvinte, dupacare se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa sa stea aproximativ 1 ora.

2. Se face siropul din zahar si apa, punandu-se pe foc la flacara medie si indepartand tot timpul spuma formata. Vom sti cand siropul este gata dupa faptul ca se "leaga", devine lipicios, iar daca luam cu lingurita putin si il punem pe o farfurie, acesta se intareste intr-o forma regulata (nu sare in stropi).

3. La siropul astfel obtinut, adaugam capsunile si lasam totul sa fiarba pe foc domol pana cand capsunile sunt patrunse de sirop, dar nu trebuiesc lasate mult ca sa isi mentina forma si sa nu se zdrobeasca (timp de referinta, as zice-30 minute) in care perioada, luam tot timpul spuma rezultata

4. Cand consideram ca dulceata de capsuni este gata, se ia vasul in care a fiert jos de pe foc, se acopera cu un servet umed si se lasa la rece.

5. Cand mai este inca calduta, se repartizeaza in borcane si se pun la loc racoros si intunecat

Se procedeaza in acelasi fel la obtinerea dulcetei de fragi sau zmeura.


Dulceata de capsuni poate fi folosita la diferite retete de prajituri cu gem.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Imi place mult mai mult, gatita astfel, cu cartofi, decat cea cu orez!

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca