Afinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm, apoi dam prin ea afinele.
Afinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm, apoi dam prin ea afinele.
Tocatura obtinuta se pune intr-o oala de capacitate cunoscuta, apoi se fierbe aprox. 10 minute, amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.
In final, indulcim cu 200 g miere /litru. Nu este indicat sa se adauge mai multa miere intrucat isi pierde gustul caracteristic acrisor, si, asemanator cu gemurile facute in fabrica, prea indulcite, devine lipicios.
Sunt oameni care prepara acest gem din boabe intregi, care pun vasul de ceramica in cuptor, si il incalzesc pana lasa zeama si se sfarama.
Avantajul acestui gem este ca va fi mai gustos, dezavantajul este ca trebuie copt mai mult timp decat tocatura, astfel pierzand mult din aroma.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti