Gem de caise

Foarte delicios, se poate consuma ca atare s-au la prajituri, clatite.

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 Kg caise
  • 1.5 Kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Spalam bine caisele le scoatem samburi si le blenduim sau le dam prin masina de tocat carne.Adaugam sucul de la o lamaie si le punem la fiert, cand incep sa clocoteasca adaugam zaharul si le lasam sa fiarba amestecand incontinu pana cand sunt gata. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din gem pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci gemul este gata. Turnam gemul fierbinte in borcane, punem capacele si le rasturnam cu gura in jos si le lasam asa pana cand se racesc.

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni