Gem de caise

Foarte delicios, se poate consuma ca atare s-au la prajituri, clatite.

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 Kg caise
  • 1.5 Kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Spalam bine caisele le scoatem samburi si le blenduim sau le dam prin masina de tocat carne.Adaugam sucul de la o lamaie si le punem la fiert, cand incep sa clocoteasca adaugam zaharul si le lasam sa fiarba amestecand incontinu pana cand sunt gata. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din gem pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci gemul este gata. Turnam gemul fierbinte in borcane, punem capacele si le rasturnam cu gura in jos si le lasam asa pana cand se racesc.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!