Se stie cat de aromata este zmeura. Pe langa dulceata de zmeura, am facut si un gem de zmeura, dar fara seminte. A iesit grozav de buna si de aromata!
Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se asaza in straturi zmeura, zahar, zmeura, zahar intr-o oala de inox cu fundul dublu.
Se lasa o jumatate de ora, apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba, apoi se reduce focul. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Se fierbe pana incepe sa se lege putin siropul.
Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se trece tot gemul printr-o sita deasa pentru a indeparta samburii.
Gemul rezultat se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba pana se leaga bine. Se face testul cu picatura pe o farfurie. Daca picatura nu se imprastie, atunci este gata.
Se toarna gemul in borcane spalate si sterilizate, se pun in paturi si se lasa sa se raceasca, dupa care se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii