Gem de caise

Un gem delicios cu o aromă inconfundabilă, care îmi place mult pentru că se potriveşte şi cu deserturi simple şi cu unele mai complexe.

Portii
15
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2.8 kg caise (fără sâmburi)
  • 1.5 g zahar

Mod de preparare

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor, dar şi de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

Se fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

Timp de pregătire: 15 min

Timp de gătire: aprox 45 min

Se obţin: 3 borcane mari

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/gem-de-caise-2018.html

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca