Gem de dude

Fructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala emailata cu volum cunoscut (p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dude
  • 100 g miere/litru
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Fructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala emailata cu volum cunoscut (pentru a socoti cu precizie cantitatea de edulcorant), se fierbe 10 minute.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Se indulceste cu 100 g miere la litru de materie prima.

Un gem de buna calitate se obtine numai din dude galbene si negre. Daca se adauga o data cu mierea putina zeama de lamaie, aroma dulceaga a gemului devine mai penetranta.

Se recomanda ca fructele din pomul propriu sa se scuture si sa se adune dudele cazute, caci acestea sunt intotdeauna bine coapte. Daca nu este iarba sub dud, se asterne sub el o folie de material plastic pentru a proteja fructele de murdarie.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Dulceata de mere

Dulceata de visine

Dulceata de zmeura

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide