Gem de fragute

Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut. Amestecam cu o lingura de

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fragute
  • 300 g miere/litru

Mod de preparare

Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Se indulceste cu 300 g miere la litru de suc de fructe. Fragutele culese necoapte nu se mai coc, de aceea, atat pentru gem cat si pentru consum in stare cruda, se culeg sau se cumpara numai fragute coapte.

Mai intai se spala, apoi se curata, pentru ca apa patrunzand la miez il umezeste si altereaza gustul fructelor.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Dulceata de zmeura

Dulceata de trandafiri

Dulceata de caise

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!