Gem de lamai

Spalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam apa, aducem la punctul de

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg lamai cu coaja subtire
  • 500 g zahar
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Spalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam apa, aducem la punctul de fierbere si punem iarasi lamaile si fierbem alte 20 minute. Repetam si a 3-a oara, scoatem lamaile cu o paleta si pastram apa in care au fiert. Taiem lamaile bucati si le pasam pana obtinem piure (obtinem aproximativ 500g pireu) Adaugam aceeasi cantitate de zahar (500g) si apa in care au fiert lamaile. Dupa ce am adaugat apa in care au fiert lamaile, am pus cratita pe foc si am lasat 5 minute, dupa care adaugam lamaia pastrata deoparte, feliata subtire. Se mai lasa inca 10 minute si apoi se toarna fierbinte in borcane.


Este ideala pentru creme, toruturi si prajituri.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa