Gem de piersici cu pepene galben

Este un gem tare aromat si parfumat si l-am servit imediat cu biscuiti. A fost un deliciu!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g piersici
  • 1 kg pepene galben dulce si aromat
  • 500 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi.

Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este perfect. Se taie felii, se curata de coaja apoi se taie in cubulete, in total 1 kg.

Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se asaza alternativ fructele si zaharul. Se lasa deoparte in jur de 2 ore pentru a-si lasa zeama. Se mai amesteca din cand in cand.

Se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba si se topeste tot zaharul, amestecand in oala. Dupa ce a inceput sa fiarba, se reduce focul si se spumeaza cand este nevoie. Se amesteca in oala, din cand in cand.

Pentru ca a lasat foarte multa zeama, am preferat sa dau fructele prin blender dupa ce s-a racit putin gemul, apoi am pus din nou pe foc sa mai dea cateva clocote. Se face testul cu picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie, este gata.

Intre timp, borcanele se spala si se sterilizeaza, apoi se toarna gemul in borcane, se capacesc bine si se pun in paturi pana se racesc. Se depoziteaza in camara la loc racoros si ferit de razele soarelui.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii