Gem de portocale

Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja subtire, se spala cu peria d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg portocale
  • 250 g lamaie
  • 400 g miere

Mod de preparare

Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja subtire, se spala cu peria de unghii curata. Coaja exterioara se rade foarte subtire, se curata, se scoate miezul felii din toate fructele.

Feliile se taie in 4 – 5 bucati si intre timp, se scot semintele. Se adauga cojile rase la fructele taiate si intreaga compozitie se toarna intr-o cratita emailata cu volum cunoscut.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta, fierbem 15 minute.

Se indulceste cu 400 g miere la litru de materie prima. a iasa lichidul din ea.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...