Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja subtire, se spala cu peria d
Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja subtire, se spala cu peria de unghii curata. Coaja exterioara se rade foarte subtire, se curata, se scoate miezul felii din toate fructele.
Feliile se taie in 4 – 5 bucati si intre timp, se scot semintele. Se adauga cojile rase la fructele taiate si intreaga compozitie se toarna intr-o cratita emailata cu volum cunoscut.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta, fierbem 15 minute.
Se indulceste cu 400 g miere la litru de materie prima. a iasa lichidul din ea.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj