Gem de prune

Curatam si spalam prunele apoi le lasam peste noapte la temperatura camerei cu fructoza. Se fierb prunele 4 ore. Gemul fierbinte se pune in borcanele

Timp pregatire
250 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg de prune
  • 1 kg fructoza
  • apa

Mod de preparare

Curatam si spalam prunele apoi le lasam peste noapte la temperatura camerei cu fructoza. Se fierb prunele 4 ore. Gemul fierbinte se pune in borcanele tinute 15 minute la cuptor. Se pun capacele si se tin borcanele cu capul in jos pana se raceste cuptorul.

Alte retete in imagini recomandare

Dulceata de smochine

Dulceata de gutui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos