Gem de prune dulci

Se spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic (fructele lasa multa apa) si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg prune
  • 750 kg zahar
  • vanilie
  • 10 nuci tocate

Mod de preparare

Se spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic (fructele lasa multa apa) si se fierb la foc mic o ora. Se adauga zaharul si nucile tocate si se continua fierberea pana cand gemul este bine legat. Se parfumeaza cand este aproape gata cu vanilie si se toarna fierbinte in borcane curate. Se acopera cu celofan pus in doua si umezit, se leaga borcanele si se invelesc in paturi, unde se tin 24 de ore.
Alte retete:

Peltea de gutui

Dulceata de pere

Dulceata de piersici

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca