Gem de struguri

Cantitatea dorita de struguri cu coaja groasa se spala dupa ce boabele s-au luat de pe ciorchini, se scoate miezul din fiecare bob, cojile se pun la

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg struguri
  • gelatina
  • 400 g miere

Mod de preparare

Cantitatea dorita de struguri cu coaja groasa se spala dupa ce boabele s-au luat de pe ciorchini, se scoate miezul din fiecare bob, cojile se pun la o parte.

Miezul strugurilor se pune intr-o cratita emailata cu volum cunoscut si se fierbe 10 minute pe flacara potrivita cca 10 minute, sub capac.

Compozitia se paseaza prin strecuratoare cu o lingura mare de lemn pana iese toata zeama din fructe.

Nu se fierbe mult daca se adauga gelatina pentru dulceturi. Se indulceste cu 400 g de miere la litru de suc.

La sucul de struguri fara samburi se adauga cojile de struguri si amestecand continuu se leaga in 25 de minute, amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!