Gem de zmeura

Zmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate. Zmeura curatata – daca nu a lasat prea multa zeama

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zmeura
  • 200 g miere/ litru

Mod de preparare

Zmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate.

Zmeura curatata – daca nu a lasat prea multa zeama – o spalam in cateva ape, o punem intr-o cratita emailata cu continut cunoscut, si fierbem aprox. 25 de minute.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Pentru indulcire adaugam 200 g miere/litru.

Din cauza curatirii dificile, sa nu cumparam zmeura crescuta langa drum sau cale ferata. Daca asta nu se poate verifica, atunci necesarul de zmeura o procuram dupa o ploaie buna.

Cel mai bun mod de a curate zmeura este sa o punem intr-o strecuratoare pe care o scufundam cateva minute intr-un vas cu apa, apoi o scurgem .

Apoi schimbam apa si repetam procedeul.

Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...