Gem de zmeura

Zmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate. Zmeura curatata – daca nu a lasat prea multa zeama

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zmeura
  • 200 g miere/ litru

Mod de preparare

Zmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate.

Zmeura curatata – daca nu a lasat prea multa zeama – o spalam in cateva ape, o punem intr-o cratita emailata cu continut cunoscut, si fierbem aprox. 25 de minute.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Pentru indulcire adaugam 200 g miere/litru.

Din cauza curatirii dificile, sa nu cumparam zmeura crescuta langa drum sau cale ferata. Daca asta nu se poate verifica, atunci necesarul de zmeura o procuram dupa o ploaie buna.

Cel mai bun mod de a curate zmeura este sa o punem intr-o strecuratoare pe care o scufundam cateva minute intr-un vas cu apa, apoi o scurgem .

Apoi schimbam apa si repetam procedeul.

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...