Gem de zmeura aromat se face foarte simplu. Aveti nevoie de 1 kg zmeura, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie.
Gemul de zmeura aromat se face foarte simplu. Se spala zmeura sub un jet usor de apa,apoi se lasa la scurs pe o sita. Se pune zmeura intr-un vas emailat, se adauga zaharul si se pune la fiert. Lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecand incet din cand in cand. Cand gemul este legat, se adauga zeama de lamaie.
Lasam la foc pana cand totul este fiert si are un continut gelatinos.Se pune in borcane, se inchid ermetic si se lasa cu gura in jos aproximativ 1 ora.
Gemul de zmeura se serveste unsa pe paine, ca umplutura la clatite sau la papanasi prajiti.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii