Magiun de prune

Se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte mica. Se fierb, amestecand ap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg prune foarte coapte
  • 500 g zahar

Mod de preparare

Se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte mica. Se fierb, amestecand aproape continuu, ca sa nu se prinda de fund. Daca magiunul pare prea acru se adauga zahar. Se pune cratita in cuptorul cald, la foc foarte mic, si se lasa 2-3 ore, pana scade tot lichidul si magiunul este bine legat. Se toarna cald in borcane si se inchid ermetic.
Se foloseste la prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de caise

Dulceata de trandafiri

Dulceata de visine

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii