Marmelada de capsune

Zaharul impreuna cu un pahar de apa se pun pe foc. Cand siropul s-a legat se adauga capsunele. Se ia de pe foc vasul si se tine la cald aproximativ 1

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zahar vanilat
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Zaharul impreuna cu un pahar de apa se pun pe foc. Cand siropul s-a legat se adauga capsunele. Se ia de pe foc vasul si se tine la cald aproximativ 15 minute. Siropul se strecoara, se pune din nou la fiert si se adauga zaharul vanilat. Capsunele se lasa la fierb pe foc mare pana se ingroasa. Se pune compozitia in borcane si se lasa la racit. Se leaga cu celofan sau se fileteaza capace deasupra si se pun la pastrat in camara.


Se serveste dupa cateva saptamani.

Alte retete:

Placinta cu mere Ciocolata de casa Turta dulce

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Baigli

Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la  o buna...

Baigli
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii