Marmelada de mere

Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe rindeaua pentru varza. A

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 300 g miere/litru

Mod de preparare

Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe rindeaua pentru varza.

Apoi punem intr-o oala emailata de capacitate cunoscuta si fierbem minim 10 minute amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta, pana se sfarma si devine o masa compacta uniforma.

La sfarsit, indulcim cu 300 g de miere/litru.

Se folosesc doar mere de vara cu gust acidulate.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui aromati

Sunt de-a dreptul, pur si simplu!, minunati!!!

Ficatei de pui aromati
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca