Marmelada de mere

Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe rindeaua pentru varza. A

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 300 g miere/litru

Mod de preparare

Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe rindeaua pentru varza.

Apoi punem intr-o oala emailata de capacitate cunoscuta si fierbem minim 10 minute amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta, pana se sfarma si devine o masa compacta uniforma.

La sfarsit, indulcim cu 300 g de miere/litru.

Se folosesc doar mere de vara cu gust acidulate.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii