Marmelada de mosmoane

Mosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata. Turnam 2 dl de apa/litru si il f

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mosmoane
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Mosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata.

Turnam 2 dl de apa/litru si il fierbem pana obtinem o nasa omogena.

Dupa care, il dam prin sita si-l fierbem aprox. 10 minute pe foc mic, amestecand continuu. La sfarsit, punem in borcane mici si conservam in abur uscat.

Nu adaugam miere, intrucat aceasta ii gustul placut si putin acrisor.

Poate fi consumata si de catre diabetici.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii