Marmelada de portocale

Portocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g portocale
  • 1 kg zahar
  • 750 ml apa

Mod de preparare

Portocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de ore(sau peste noapte). A doua zi se pune intr-o cratita 750 ml apa si un kg de zahar si se fierbe siropul 15 minute, apoi se adauga portocalele feliate si se mai fierbe 20 de min.Se scot feliile de portocale,se paseaza cu blenderul si se pun in oala.Se fierbe la foc mic pana scade cel putin jumatate din cantitatea initiala. Puteti verifica daca marmelada este gata punand cateva picaturi pe farfurie (daca atunci cand se raceste nu curge este gata). La sfarsit am adaugat un varf de cutit de conservant si am omogenizat. Marmelada se pune in borcane,se pune un celofan,se infileteaza capacul, se intoarce borcanul si se pun in camara


Se mananca pe paine sau se foloseste in creme si prajituri.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii