Marmelada de struguri

Se aleg boabele bune si se spala. Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pina se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc pot

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o farfurie adinca plina cu struguri din soiul Capsunica sau Ananas
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamiie
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Se aleg boabele bune si se spala. Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pina se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc potrivit aproximativ 1/2 de ora. Se trece totul printr-o sita (pentru a separa cojile si samburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumind mereu, iar cind este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamiie si citeva picaturi de zeama. Se incearca daca este suficient legat, picurind citiva stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cind stropii nu mai curg, marmelada este suficient de legata.

Se obtine o marmelada foarte fina, de culoare rubinie si foarte parfumata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa