Ardei grasi cu varza alba

Toata lumea iubeste ardeii grasi umpluti cu varza, pusi la borcan si acriti inainte de prima zapada.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • circa 1 sau 1
  • 5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg) sau gogosari
  • cca. 2 kg varza curatata
  • taiata
  • cca. 1/2 kg morcovi si radacina de telina (curatati si apoi cantariti)
  • 600 ml apa
  • 400 ml otet
  • sare
  • zahar
  • piper boabe
  • 150 g hrean.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Ardeilor li se taie un capac. Se scot semintele si cotoarele. Varza se taie ca fideaua; morcovii si telina, se rad prin razatoarea cu gauri mari. Se pun toate intr-un lighean sau intr-un castron incapator, se presara cu 15 g sare pentru fiecare kg varza. Se umplu ardeii sau gogosarii cat mai indesat, asezindu-i in borcan, unul langa altul, in randuri suprapuse, fara sa se preseze prea mult, apoi se toarna lichidul. Se calculeaza ca lichidul sa fie circa 1/3 din volumul borcanului (borcanelor), iar proportia de apa si otet 60% la 40%. Pentru 1 l de lichid, se pun 10 g zahar, 10 g sare si pt. 2-3 l lichid, o frunza de telina, 1-2 foi de dafin, 10-20 boabe piper sau macinat, cimbru, marar si circa 100 g hrean. Daca lichidul nu este suficient, se prepara, cat apreciem ca ar fi nevoie, adaugand numai apa cu otet in proportiile aratate; se fierbe cateva minute cu aceleasi arome si, apoi, se toarna strecurat in borcan pana la gatul acestuia. Borcanul se sigileaza imediat cu capac si se duce in camara.


Ardeii grasi se consuma dupa cca 2 saptamani.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort in patratele

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de...

Desert tort in patratele
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca