Ardei gras pentru umplut

Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si uscat, se acopera cu sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg ardei gras
  • 4 radacini de hrean
  • sare
  • marar verde
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si uscat, se acopera cu saramura pregatita cu 40 gr de sare la litrul de apa rece. Peste saramura se rade hrean si se pune un strat de ulei, care sa impiedice aerul sa patrunda la legume. Se leaga borcanul a doua zi, dupa ce s-a umplut bine borcanul si s-au pus deasupra legumelor scandurele subtiri, asezate in cruce, ca sa tina legumele acoperite cu lichid tot timpul. Cand se folosesc ardeii, se scot si se tin in apa rece o ora, dupa care se spala cu apa rece.
Alte retete culinare:

Zacusca

Zacusca de ghebe

Zacusca de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca