Ardei iuti in ulei de masline!
Se spala ardeii,se taie rondele mici si se pun intr-un vas de plastic sau de ceramica. Se acopera cu apa si otet de 9 grade in cantitati egale, se adauga un strop de sare si se lasa cel putin 24 de ore,apoi se scurg printr-un strecurator si se pun pe un prosop sa se traga tot lichidul. Cand se usuca ii asezam in borcanele, foarte bine presati si turnam peste ei ulei de masline. Punem capace si ii asezam in camara pentru iarna. Sa aveti pofta dragilor!Se servesc la supe,cirobe.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj