Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramane pe fruct la curatat. Apoi se taie felii,care se asea
Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramane pe fruct la curatat.
Apoi se taie felii,care se aseaza in borcane. Deasupra se pune zaharul.
Apoi se toarna apa.
Borcanele se inchid bie cu capacele cu filet,apoi se introduc intr-o oala,in care se pune atata apa,cat sa acopere borcanele.
Se pun la fiert. In momentrul cand apa incepe usor a clocoti, se mai lasa 25-30(max.) minute pe foc, apoi se scot borcanele din apa fierbinte si se acopera(cu o patura/prosoape etc).
Se lasa asa pana s-au racit.
Apoi la camara cu ele sau le puteti servi imedit.
Pofta buna!
Reteta Compot de kiwi a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete de compot gasiti aici:
Compot de gutui aromat,
Compot de struguri,
Compot de mere
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii