Dulceata de ardei iute

Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii. Pentru reteta m-am inspirat de la prietena noastra Clementina, careia ii multumesc!

Portii
10
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet de 9 grade

Mod de preparare

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga.

Ardeii se spala si se lasa la zvantat.

"Operatia" de curatare si taierea ardeilor o facem cu manusi chirurgicale. :)

Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele.

Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet.

Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita.

Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu un prosop mai gros. Se depoziteaza in camara.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii