Fasole la borcan pentru iarna

Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati. Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Fasole verde
  • sare
  • patrunjel
  • telina verde

Mod de preparare

Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati.

Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -3 legaturi de patrunjel si telina verde.

O fierbe pana cand fasolea se inmoaie, e buna de mancat.

O aseaza in borcane de 800 g, o acopera cu zeama in care a fiert.

Poti pune si o aspirina la fiecare borcan, pentru siguranta.

Acum urmaza operatiunea cea mai importanta.

Se dau borcanele in dunst (sterilizare), in cratita cu apa, acoperite cu prosoape, o ora,din momentul in care incep sa fiarba.

Apoi le scoti si le pui intre prosoape si paturi (duns uscat), pana se racesc.

Daca sterilizarea s-a facut corect, capacele" se trag "in jos, semn ca s-a creat vid.

Daca nu ai sterilizat corect, fasolea va incepe sa fermenteze !


Pofta buna!

Reteta Fasole la borcan pentru iarna a fost propusa de piscotel pe forum culinar.ro

Alta reteta de fasole verde gasiti aici: Fasole verde pentru conserva

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...