Gem de mere si morcovi

Gemul de mere si morcovi este o combinatie inedita pentru o astfel de conserva.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mere cantarite dupa ce au fost curatate
  • 500 gr morcovi
  • 300 gr zahar
  • 50 ml rom
  • scortisoara macinata
  • dupa gust

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala si se rad pe razatoarea mica. Se pun in cratita si se toarna apa cat sa-i acopere. Se lasa sa fiarba sub capac, la foc potrivit.

Merele se curata de coaja si de cotoare, apoi se taie felii potrivit de groase. Cand morcovii s-au inmuiat, se adauga zaharul, romul, scortisoara macinata si merele taiate felii.

Se lasa sa fiarba pana cans se inmoaie si merele.

Gemul se pune cald in borcane streilizate si acestea se inchid ermetic imediat. Dupa ce se raceste, se pastreaza la frigider.


Gemul de mere si morcovi se consuma ca atare sau in diverse preparate dulci, dar nu poate fi pastrat mai mult de 60 de zile.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii