Gem de mere si morcovi

Gemul de mere si morcovi este o combinatie inedita pentru o astfel de conserva.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mere cantarite dupa ce au fost curatate
  • 500 gr morcovi
  • 300 gr zahar
  • 50 ml rom
  • scortisoara macinata
  • dupa gust

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala si se rad pe razatoarea mica. Se pun in cratita si se toarna apa cat sa-i acopere. Se lasa sa fiarba sub capac, la foc potrivit.

Merele se curata de coaja si de cotoare, apoi se taie felii potrivit de groase. Cand morcovii s-au inmuiat, se adauga zaharul, romul, scortisoara macinata si merele taiate felii.

Se lasa sa fiarba pana cans se inmoaie si merele.

Gemul se pune cald in borcane streilizate si acestea se inchid ermetic imediat. Dupa ce se raceste, se pastreaza la frigider.


Gemul de mere si morcovi se consuma ca atare sau in diverse preparate dulci, dar nu poate fi pastrat mai mult de 60 de zile.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos