Gogosari umpluti cu struguri

Pentru gogosari, am incercat si altceva, de aceea am apelat la reteta prietenei mele si i-am umplut cu struguri, iar rezultatul a avut un mare succes, mai ales in familie!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 gogosari mari si frumosi (depinde cat de mare e borcanul
  • aici sunt ingrediente pentru borcanul de 5 l)
  • 2 ciorchini de struguri aromati
  • 1 l de otet
  • 1 cana cu zahar
  • frunze de dafin
  • 2-3 l de apa dupa gustul fiecaruia
  • 1 lingura cu sare la litrul de lichid
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura seminte de mustar
  • 2 mere
  • radacina de hrean

Mod de preparare

Gogosarii curatati de cotoare si seminte, spalati, se lasa la scurs cu gura in jos; boabele de struguri spalate se pun intr-un vas deoparte.

Intr-o oala, se pun la fiert otetul, apa, zaharul, sarea si mirodenii; dupa ce clocoteste, se oparesc gogosarii cateva minute, apoi se scot.

Dupa ce s-au racit, se umplu cu boabe de struguri, iar capac se pun rondele de mar. Se asaza gogosarii in borcan, printre ei se pun bucatele de hrean si strugurii care au ramas, se toarna otetul sa se umple borcanul, se scutura putin borcanul sa nu ramana goluri de aer, se infileteaza capacul, apoi se fierbe borcanul 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.

Dupa acest timp, se opreste focul si se lasa in apa pana a doua zi, cand se depoziteaza la camara.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca