Pasta cu piper de Sichuan

Pasta cu piper de Sichuan poate fi folosita ca baza pentru diferite sosuri.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente ulei de ardei iute:
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 10 ardei iuti uscati
  • Ingrediente Pasta:
  • 10 ardei iuti uscati
  • 1 lingura de piper de Sichuan
  • 1-2 cm de ghimbir proaspat
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml chili oil

Mod de preparare

Ulei:
Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil.
Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul.
Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si se adauga un ardei uscat si gaurit in sticla.

Pasta:
Ghimbirul se rade,iar usturoiul se curata de coaja.
Ardeii iuti se rup in bucati.
Punem ardeii,piperul de Sichuan,usturoiul si ghimbirul in mojar si maruntim totul.
Adaugam uleiul si amestecam bine,apoi turnam compozitia intr-un borcan sterilizat care se inchide etans.
Se pune la frigider (il tin acolo din cauza usturoiului care poate cauza botulism in contact cu uleiul) si se foloseste la stir fry si la alte mancaruri asiatice.


Sursa inspiratiei sunt eu, desi am incercat multe alte mixuri, vroiam si ceva asiatic.
Cu un blender vertical Philips as fi obtinut o alta consistenta, mai cremoasa.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii